Любовната искра между Mary J Blige и Лондон

Американската соул изпълнителка Mary J Blige работи усърдно с млади британски музикални таланти по създаването на най-новия си албум The London Sessions.

Blige, която има девет награди Грами и 20 години опит, е работила с имена като денс дуо Disclosure, Sam Smith и Emeli Sande за сътворяването на най-новата си творба в Обединеното кралство.

Звездата, отчетливо облечена със запазената за нея „марка блондинка”, грим, безупречно рошава коса и очи, засенчени от големи рамки, обяснява как се е появил музикалният й проект в Лондон.

“Направих ремикс с Disclosure, които взривиха тук и започна да се слуша обратно в Щатите, като се работи добре там. Идеята бе да се направи едно EP с тях.

“Стив Barnett (шеф на Capitol) каза: защо не вземете цялата идея, а не просто да ги има в албума, ще ви осигуря да работите с някои от най-добрите таланти, най-добрите писатели в Лондон и ще го наречете​​ The London Sessions. Ето как се роди”, казва тя.

“Аз бях тук за цялото лято. Това не е първият ми път – много съм влюбена в Лондон и той се е превърнал в едно от любимите ми места. Това е моят втори дом вече, поради шанса, който ми даде наистина да го прегърна, да се науча да го обичам.”

Blige казва, че има значителна разлика между родния Бруклин в Ню Йорк и настроението на Лондон. “Това е една по-различна среда, атмосфера, в която има свободата да се изразяваш така, както аз трябва да го правя точно сега. Радиостанциите и музиката са толкова разнообразни. Беше глътка свеж въздух за мен да направя това тук.” Сам е толкова скромен, толкова сладък, толкова красива отвътре и отвън, толкова истински, толкова здраво стъпил на земята – всички тези неща, които просто обичам. Очевидно, за него аз съм наравно с всички. Понякога забравям, че съм Mary J Blige. Гласно и емоционално и двамата дадохме всичко от себе си.

Това е невероятно, те са толкова млади и знаят толкова много за историята на музиката. Виждам себе си в тях. Това, което правят те ме обгражда с носталгия.

Една от причините да работят с тях беше това, което тяхната музика ме накара да почувствам, когато за първи път ги чух. И когато поставите гласа ми върху него имате какво: C + C Music Factory направих с Martha Wash, имате Ce Ce Peniston и всичко, което е музиката от онова време. Ето ни отново, историята се повтаря.

Blige казва, че влиянието на Лондон и приноса на младите сътрудници създава цял нов синтез в музиката й, с албум, който обхваща както прочувствената душа, но и танцовите мелодии, които демонстрират богатите вокали на изпълнителя.

“Албумът е всичко, това е еволюция. Това са баладите на Mary J Blige, изпълнени на друго ниво. Клубна музика, но така емоционално. Това е съвсем друго нещо, което се случва тук.

“В момента съм се развила, и каквото и ново да се случи, аз ще го пробвам, за да  съм сигурна, че нещата се вписват с моята личност. Нямам нищо против да се експериментира, но в студиото и да се уверя, че нищо не излиза от студиото, ако не е успешно.”

Певицата настоява, че това не означава, че е обърнала гръб на дома и американските си фенове, като се позова на нечуплива музикална връзка, пресичайки Атлантическия океан.

“САЩ ще реагират на това добре, защото британската музика винаги е била преплетена с американска музика – Elton John дойде още през 70-те години, за да се направи Soul Train, Wham, Soul 2 Soul, Brand New Heavies.

И кралицата на хип-хопа душата следва това с една решителна, произнесена пламенна реч, като започва с: “Никога няма да забравя коя съм. Това е в моята ДНК, вградени в главата ми, в моята походка, в изказването ми. Сигурна съм откъде съм дошла и винаги ще бъда в сърцето и душата си Mary J Blige.”

“Хората уважават моето развитие. Ето защо аз все още съм тук. Ако бях забравила от къде съм или защо дойдох в Лондон, или съм обърнала гръб на всичко, тогава нямаше да съм наоколо, тогава нямаше да имам моите фенове. Без тях аз съм нищо”

Comments are closed.